Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jean-Francois Pignon

2010.09.11

Kép 1968 december 18.-án született a nyugat Franciaországbeli Chalones sur Loire városában. Idén lesz 40 éves, és immár több, mint 24 éve szórakoztatja produkcióival egyre gyarapodó közönségét.Kamasz korában nem foglalkozott különösebben a sporttal - a foci és a futás érdekelte valamennyire. Aztán egy új jövevény teljesen felforgatta életét: Az apja, André egy Gazelle nevű egyéves kancacsikóval ajándékozta meg.A fiú és az egyéves csikó között azonnal különleges kapcsolat alakult ki. Órákat játszottak, még iskolába is együtt mentek. Jean-Francois, bár nem tudott róla, a lókiképzés természetes útjára lépett.A lovazás lett az élete: létrehozott egyik testvérével egy vállalkozást, mellyel lovas akrobata szerepet vállaltak különféle lovas-bemutatókban, valamint egy Tell Vilmosról készült filmsorozat több epizódjában is szerepeltek.

1987-ben egy francia élményparkban léptek fel. Mikor visszatértek a lovas show-k világába, egy új taggal gyarapodott a csapat: megszületett Salsa, Gazelle lánya.

1991-ben Jean-Francois első alkalommal mutatott be Avignon-ban egy olyan programot, „Cheval Passion” címmel, ahol a lovain semmilyen szerszám nem volt. Ez indította el a siker útján: sorra érkeztek felkérések a világ leghíresebb lovas fesztiváljairól, Veronából, Párizsból, valamint lovas versenyekről, találkozókról.

Ebben az időben a testvérek útjai különváltak. Jean-François 1993 óta lép fel külföldön is, legtöbbször Németországban, ahol a közönség lelkesen fogadja szabadon idomított lovait. A legnagyobb lovas eseményekre kap meghívást, Essenben az Equitana-n, a világ egyik legnagyobb nemzetközi lovas vásárán ötször lépett fel. Pályafutása során 15 országban tartott bemutatót, olyan nagyvárosokban, mint Berlin, Bécs, Zürich, Barcelona, Sevilla, Oslo, vagy London.

2003-ban már nyolc lóval lépett színpadra. Előadásait mindenekelőtt lovaira szabja, szinteKép  elképzelhetetlen szintű bizalom épült ki közte és lovai között. Az utóbbi években arra is vállalkozik, hogy tudását megossza másokkal, bemutassa képzési módszerét a világ minden tájáról érkező tanítványainak.

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 526007
Hónap: 10135
Nap: 228