Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hevderek fajtái

2010.06.22

Kép

 

 

 

1. Díjlovas heveder:

Ezt a heveder fajtát a díjlovaglásban használják. Csatvédője van, hogy javítsa a kontaktust a ló és lovasa között.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

2. Díjugrató heveder: 

Ezek a hevedereket nemcsak a díjugratásban használják hanem militarynál is, egyszerű ugratásnál is, mert ezen hasvédő van tehát megvédi a ló hasát nehogy megrúgja és baja legyen tőle. De nemcsak ugratásnál használják hanem olyan lovaknál is amelyikek kárt tehetnek magukban és ezzelis próbálják védeni őket lovasaik. (Remélem érthetően fogalmaztam =).)

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

3. Csavart heveder:

Csavart, kényelmes bőrheveder. Hidd el a lovadnak akkoris kényelmes lesz ez a heveder ha ő a megszokott "egyenes vagy aima" hevedert használta eddig (de előbb nézd meg mert érzékeny lovakra nembiztos, hogy igaz ez az állítás).

 

 

 

 

Kép

 

 

 

4. Nejlonheveder:

Magába szívja az izzadságot, könnyen tisztítható és elnyűhetetlen. Ez másnéven az egyszerű heveder.

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

5. Formátlan heveder:

Mind a két vége gumis széles közepe elosztja a nyomást. Közepén a D karika arra szolgál, hogyha valamit hozzá akarsz erősíteni pl.: martingált akkor azt megtudd tenni.

 

 

 

 

Kép

 

 

 

6. Icelanding heveder:

Ennek is mind a két vége gumis. A csatok 1 karikába futnak ezzel a jobb nyomáseloszlást segítik elő.

 

 

 

 

 

Kép

 

7. Futószárazó heveder:

Ezzel a hevederrel akkor találkozhatsz ha a lovardában olyan lovon oktatnak valakit aki nagyon sűrűn kapkodja a fejét és a martingál már nem segít, vagy ha olyan oktatás zajlik amikor a ló fejének folyamatosan lehajtva kell lennie pl.: mikor "tornáztatnak" valakit a ló hátán vagy másnéven gyógytornáztatják vagy ha valakinek nincsen meg az egyensúlya lovaglás közben és ezzel a módszerrel korrigálják (tornáztatják lóháton). Ezen a hevederen sok karika van amihez sok szíjat lehet hozzá csatolni.

 

 

 

Kép

 

 

8. Takaró heveder:

Ezzel a hevederrel az olyan takarókat, pokrócokat tudod rajta tartani a lovadon amelyiken nincsenek csatok/tépőzárak. Így A lovad úgy tud "futkározni", hogy nem esik le róla a takaró vagy a pokróc. Annál a lónál is lehet használni amelyik esténként sokat forgolódik a boxában ezáltal lecsúszik róla a takaró.

 

 

 

 

Kép

 

 

 

9. Voltizs heveder:

Ezzel a hevederrel akkor találkozhatsz amikor voltizs versenyen, felkészülésen vagy oktatáson találod magad. Ez a heveder a futószáras heveder és a kapaszkodós heveder összegzése.

 

 

 

 Kép

 

 

10. Kapaszkodós heveder:

Ez a heveder arra szolgál, hogy azoknak a lovasoknak segítsen aki még nemült szőrén lovon vagy éppen terápiás lovagláson vesz részt vagy mozgássérült lovasok próbálnak a lábuk segítségei nélkül lovagolni.

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 641150
Hónap: 7120
Nap: 293